WWI je osupla in gre na upravno sodišče
Vega - Western Wireless International
sreda, 21. december 2005
Iz družbe Western Wireless International d.o.o. so sporočili, da so osupli glede odločbe Urada RS za varstvo konkurence, ki ugotavlja, da družba Mobitel ni zlorabljala položaja na trgu. Podali se bodo na upravno sodišče saj dvomijo o objektivnosti in neodvisnosti Urada. Danes ob 11.15 uri je družba Western Wireless International d.o.o. (v nadaljevanju WWI) po svoji pooblaščeni odvetniški pisarni prejela odločbo Urada Republike Slovenije za varstvo konkurence (v nadaljevanju Urad).

WWI je osupla, da Urad ni zmožen realnega pogleda na situacijo mobilnega trga, ki postaja očitna že vsakemu neodvisnemu opazovalcu. WWI nadalje verjame, da se je Urad v svoji odločbi izogibal ključnih dejstev, navedenih v prijavi WWI. WWI tako izraža resne dvome o objektivnosti in neodvisnosti Urada.

WWI na podlagi prejete odločbe ugotavlja, da Urad svoje zakonsko določene naloge v okviru svojih pristojnosti ni opravil. Kljub jasnim dokazom, ki jih je Urad zapisal v januarskem povzetku relevantnih dejstev, da je Mobitel zlorabljal prevladujoč položaj na trgu mobilne telefonije, Urad le-teh ni pravilno ocenil. Nadalje Urad v svoji odločbi napačno presoja, da Mobitel prevladujočega položaja ne zlorablja. Urad pri odločanju ni upošteval evropske prakse, še posebej ne priporočil in opozoril Evropske Komisije glede stanja na slovenskem trgu elektronskih komunikacij, naslovljenih na Republiko Slovenijo v zadnjem času.

WWI bo zato izpodbijalo odločbo pred Upravnim sodiščem. WWI je prepričan, da bo Upravno sodišče o zadevi odločalo tako, da bo zavarovana ustavna pravica do svobodne konkurence. WWI bo tudi pri Evropski Komisiji sprožil postopek presoje zlorabe prevladujočega položaja Mobitela.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.