Od ponedeljka izimobil na prodajnih mestih
izi mobil - VOLJAmobil
petek, 18. november 2005
Podjetje Volja mobil d.d. je pod blagovno znamko izimobil predstavilo svojo ponudbo predplačniške mobilne telefonije. Volja mobil je operater navideznega mobilnega omrežja (angl. MVNO – Mobile Virtual Network Operator), ki deluje v omrežju Mobitela, saj je slednji kot operater s pomembno tržno močjo zavezan k omogočanju takšne ponudbe. Kot prvi bodo ponujali izključno predplačniško mobilno telefonijo. »Slovenski trg mobilne telefonije je z današnjim dnem bogatejši za prvega in najugodnejšega ponudnika izključno predplačniških mobilnih storitev,« je ob predstavitvi blagovne znamke izimobil dejala Metka Marinšek, direktorica Volja mobila. »Uporabnikom ponujamo privlačne, enostavne in kakovostne storitve po najugodnejši ceni, obenem pa se bomo aktivno vključevali v proces prilagajanja evropski zakonodaji in bili resen sogovornik pri ustvarjanju konkurenčnega trga.«

Volja mobil bo svoje storitve opravljal v omrežju Mobitela. »Zanj smo se odločili zaradi več kot 99-odstotne pokritosti s signalom in obsežnega nabora kakovostnih storitev,« je dodala Marinškova.

Sinergijo med podjetji Volja mobil in VOLJATEL pa je predstavil Janko Jenko, predsednik nadzornega sveta Volja mobila. »Volja mobil se bo v celoti posvečal mobilnim telekomunikacijskim storitvam. Svojo sinergijo bo gradil s ponudnikom internetnih storitev, klasične fiksne telefonije in storitev IP telefonije, podjetjem VOLJATEL, ki je na slovenskem telekomunikacijskem trgu dejavno že od leta 2000 in je pionir alternativnega pristopa h komunikacijskim rešitvam,« je pojasnil Jenko.

Storitev izimobil uporabnikom prinaša enostaven predplačniški tarifni model, pri katerem je cena klicev v lastno, druga mobilna in fiksno omrežje v Sloveniji enotna ter znaša 29 tolarjev na minuto z vključenim DDV. Enotna je tudi cena pošiljanja sporočil SMS in MMS, ki znaša 19 tolarjev. Izimobil omogoča prenos podatkov, prek tehnologije iziGPRS za 1,3 SIT/kB (do 1 MB prenesenih podatkov) ter 0,13 SIT/kB (nad 1 MB) in prek tehnologije iziCSD za 26,40 SIT/min (med 7. in 19. uro) ter 13,20 SIT/min (nižja tarifa, vikendi in prazniki). Z izimobilom je prav tako mogoče telefonirati v mednarodnem prometu in gostovati v omrežjih tujih operaterjev.

»Z izimobilom je najbolj enostavno poslovati prek spletne strani www.izimobil.si, kjer lahko iziuporabniki polnijo svoj iziračun in preverjajo stanje na njem. Novi uporabniki lahko prek spletne strani naročijo do pet telefonskih številk hkrati, jih plačajo s katero od najpogostejših plačilnih kartic, kartice iziSIM pa nato prejmejo po pošti,« je povedal Stane Mikolič, vodja razvoja pri Volja mobilu. Kartice iziSIM je za 2.900 tolarjev mogoče kupiti tudi na izitočkah – bencinskih servisih Petrol in OMV, poštah, trafikah 3DVA, trgovinah Tuš ter Spar in Interspar. Iziračun je prednaložen z vrednostjo 1.000 tolarjev. Iziuporabniki, ki bodo vrnili izpolnjene dopisnice in se tako registrirali, bodo na svoj račun prejeli še 1.000 tolarjev dobroimetja, sicer pa ostanejo anonimni. Uporabniki lahko svoj iziračun polnijo tudi z izibonom (vrednostna kartica s 13-mestno številko), ki jim bo na voljo v vrednosti 1.000 in 3.000 tolarjev.

Dobroimetje je potrebno nahraniti vsakih 90 dni v primeru 240 dnevne neuporabe, pa se račun trajno ugasne.

izimobil paketi bodo na voljo na prodajnih mestih in od 21.novembra 2005 dalje, nakup preko interneta pa bo možen v istem tednu. Trenutno ima izimobil rezervirane klicne številke v omrežju 051 od 800 000 do 899 999 prek interneta naj bi bilo uporabnikom omogočeno izbiranje številke po želji.
 
< Nazaj

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.