Brez ISDN do ADSL tudi pri SiOL-u
SiOL
petek, 16. september 2005
SiOL je predstavil Modri ADSL, novost v svoji jesenski ponudbi. Nov paket širokopasovnega ADSL dostopa do interneta predstavljam po besedah podjetja, hiter odziv na partnerski program, ki bo bistveno skrajšal čas od podpisa pogodbe do uporabe storitve, na voljo pa bo na več kot 200 prodajnih mestih po celi Sloveniji ter na spletu. Paket vsebuje širokopasovni dostop do interneta s hitrostjo 1024/256kbit/s, štiri elektronske poštne predale s po 100 MB prostora, dva psevdonima za vsak predal, 10 MB prostora na spletnem strežniku, varnostni paket ter možnost uporabe štirih klicnih dostopov, statičnega IP naslova, storitev NeoWLAN ter gostovanja v omrežjih WiFi. Paket vključuje tudi komunikacijski prehod, ki omogoča enostaven prehod na pakete Duo in Trio iz nabora storitev Triple play.

Paket Modri ADSL bo na voljo v vseh Telekomovih in Mobitelovih prodajnih centrih ter na novem spletnem mestu www.modriadsl.si. Uporabniki lahko izbirajo med tremi različnimi načini vzpostavitve priključka: samostojnim, pri katerem bodo registracijo in namestitev opreme lahko opravili sami, osnovnim, kjer bo opremo namestil Telekom Slovenije, registracijo pa bodo naročniki opravili sami. Tretji, polni način vzpostavitve priključka, pa bo Telekom Slovenije opravil sam.

Cene paketov se razlikujejo po načinu vzpostavitve priključka. Naročniki, ki bodo ob priključitvi storitve sklenili 24 mesečno naročniško razmerje, lahko pakete dobijo po akcijskih cenah, ki veljajo do 15. oktobra. V tem primeru bo samostojna vzpostavitev priključka naročnika stala le 1 SIT, osnovna 7.200 SIT in polna 13.000 SIT. Naročniki, ki ne želijo podpisati 24 mesečnega naročniškega razmerja, pa bodo za storitev morali plačati polne cene: samostojni način vzpostavitve priključka stane 14.160 SIT, osnovni 21.360 SIT in polni 28.160 SIT.

Mesečna naročnina je 7.200 SIT s čimer je seveda Modri ADSL povsem enak ponudbi Solo iz t.i. tipleplay ponudbe in hkrati dražji od "študentskega" Duo paketa, ki vključuje tudi IP telefonijo. "Klasični" (PSTN) telefonski priključek vam bo vsaj nekaj časa še vedno prišel prav za klice v nekatera mobilna omrežja in omrežja drugih alternativnih operaterjev (IP) telefonije.

V SiOL-u so verjetno zadovoljni z rezultati saj pričakujejo do konca meseca 100.000 priključkov ADSL, prihodki iz poslovanja v prvem polletju 2005 pa so se v primerjavi z istim obdobjem v lanskem letu povečali za dobrih 53 odstotkov ter dosegli dosegli 6,2 milijardi tolarjev. Kolikšni so stroški in dobiček iz posredovanega gradiva ni moč razbrati, vendar gre verjeti, da oboje zaradi (oz. kljub) pomembno subvencionirani komunikacijski opremi ter storitvi izgradnje priključkov narašča.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.