Siemens ustanavlja enoto za naprave hišne in pisarniške komunikacije
Siemens
petek, 05. avgust 2005
Siemens Communications je pričel s preoblikovanjem svoje enote Consumer Premises Equipment (CPE) v podružnico, ki bo v popolni lasti skupine Siemens Communications. Nova poslovna enota Siemens Home and Office Communication Devices, s sedežem v Münchnu, bo pričela delovati 1. oktobra 2005 in bo predstavljala del skupine Siemens Communications. Novo nastalo podružnico bosta vodila Paul Reitmeier in Thomas Kresser, ki trenutno vodita enoto CPE. S 3700 načrtovanimi zaposlenimi se bo podružnica usmerila predvsem na dizajn, proizvodnjo in distribucijo svoje ponudbe Gigaset brezvrvičnih telefonov (za fiksno telefonijo in VoIP), širokopasovnih naprav in medijskih naprav za domačo uporabo.

"Z novo ustanovljeno organizacijo se lahko bolj učinkovito osredotočimo na potrebe hitro rastočega trga omrežnih povezav za domačo uporabo", je povedal Paul Reitmeier. “Kot vodilni proizvajalec na področju digitalnih brezvrvičnih telefonov in naprav za širokopasovni dostop, bi radi razširili tudi našo ponudbo naprav za zabavo. Poleg tega imamo tudi edinstvene izkušnje z usklajevanjem delovanja različnih brezvrvičnih naprav, ki lahko uporabnikov dom resnično povežejo.”

Lothar Pauly, izvršni direktor skupine Siemens Communications, je povedal: “Naš cilj je postati vodilni svetovni proizvajalec na trgu govornih, podatkovnih in video komunikacijskih naprav, torej na trgu, za katerega se ocenjuje, da bo do leta 2010 dosegel vrednost 16 milijard evrov. To lahko dosežemo s tesnim sodelovanjem z vodilnimi operaterji, katerim bomo na tak način lahko ponudili primerne, prilagodljive in stroškovno sprejemljive naprave za njihove »triple play« strategije. Tako lahko preko prodajnih kanalov ostanemo v tesnem stiku tudi s končnimi uporabniki.” Skupina Siemens Communications bo še naprej tesno sodelovala z novo podružnico in tudi v prihodnosti skrbela za končne rešitve za svoje uporabnike.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.