Simens z elegantnima Gigaset SL550 in SL555 ter vzdržljivima E450 in E455
Siemens
četrtek, 07. julij 2005
Siemens je predstavil dva nova modela stacionarnih telefonov Gigaset (E550/555 in E450/455). Siemensova brezvrvična telefona SL550 in SL555 (z vgrajenim odzivnikom) predstavljata spojitev sodobne brezvrične telefonije z modno eleganco, telefona Gigaset E450 in Gigaset E455 (z vgrajenim odzivnikom) pa sta odporna na pljuske vode, prah in udarce. Siemensova brezvrvična telefona SL550 in SL555 z barvnim zaslonom (65000 barv, 128 x 160 točk), polifoničnimi melodijami zvonjenja, možnostjo pošiljanja SMS sporočil, postavljata brezvrvična telefona razreda SL v dnevno sobo udobje mobilnega telefona in izjemno eleganco. Vgrajeni telefonski imenik lahko vsebuje telefonske številke prijateljev in družinskih članov, elektronske naslove ter rojstne dneve. Gigaset lahko uporabnik za sinhronizacijo podatkov s pomočjo računalniškega vmesnika priklopi na osebni računalnik, kar pomeni, da lahko na telefon naloži fotografije ali najljubše melodije zvonjenja.

Telefona Gigaset E450 in Gigaset E455 sta še posebej primerna za družine z otroki, za ljudi, ki preživijo dlje časa na domačem vrtu in pri ukvarjanju z različnimi hobiji. Visoko kakovostna prostoročna govorna funkcija in možnost priklopa dodatne naglavne slušalke med telefoniranjem zagotavljata udobje in fleksibilnost. Uporabnost funkcij je s pomočjo osvetljene tipkovnice na velikem barvnem zaslonu izredno enostavna.

Gigaset SL550 in Gigaset SL555

Domači telefon za kozmopolitanski stil življenja: Gigaseta SL550 in SL555 sta prava modna izdelka. S črno-srebrnimi elegantnimi linijami dopolnjujeta vsak pohištveni stil doma in ju poleg lepega dizajna odlikujejo tudi številne tehnološke kvalitete.

Telefoniranje medtem, ko si uporabnik nekaj zapisuje ali pripravlja večerjo, je po novem zelo enostavno – prostoročna govorna funkcija Gigasetov SL550 in SL555 mu omogoča, da se vseeno nemoteno pogovarjajo z osebo na drugi strani. Za diskretne pogovore je kot dodatna oprema na voljo tudi naglavna slušalka.

Telefonski imenik omogoča do 250 vnosov, številke pa lahko uporabnik po novem prikliče kar z glasovnim ukazom. Prav tako ni več potrebno podatkov imenika vnesti ročno. S tem, ko uporabnik priključi brezvrvični telefon prek vmesnika na osebni računalnik, ima na voljo direkten prenos telefonskega imenika v pomnilnik brezvrvičnega telefona. Podobno deluje tudi nalaganje melodij zvonjenja in prikazovalnikov iz osebnega računalnika na telefon, kar poskrbi za personalizacijo telefona.

Z dodelitvijo različnih melodij zvonjenja ali celo fotografij do 25 vnosov na različne individualne klicatelje ali skupino VIP, lahko uporabniki slišijo in vidijo, kdo jih kliče. Če ne želijo, da se jih moti, a želijo vseeno biti dosegljivi, lahko vklopijo vibracijo. Gigaset SL555 ima vgrajeno visoko kakovostni digitalni telefonski odzivnik za snemanje do 35 minut sporočil.

Rezidenčni uporabniki lahko nova Gigaseta serije SL uporabljajo več kot le za telefoniranje. Pošiljanje tekstovnih sporočil (SMS) postaja vedno bolj priljubljeno tudi v stacionarnem omrežju (kjer to operaterji omogočajo op.u.). Gigaseta SL550 in SL555 lahko pošiljata sporočila z do 640 znaki, prek SMS sporočil pa lahko uporabniki pošiljajo celo elektronska sporočila. V branju tekstovnih sporočil lahko uživajo tudi kasneje, saj lahko telefon v štirih različnih poštnih nabiralnikih shrani do 50 SMS sporočil.

Na osnovno enoto Gigaseta SL550 lahko uporabniki prijavijo do šest prenosnih enot. Z uporabo vmesnika Gigaset M34 pa so na voljo celo klici preko interneta (funkcija VoIP).

Gigaseta SL550 in SL555 z vgrajenim telefonskim odzivnikom bosta na voljo jeseni 2005 v barvni kombinaciji črna/srebrna. Prav tako bodo na voljo telefoni Gigaset SL55.

Gigaset E450 in Gigaset E455

Gigaseta E450 in E455 (z vgrajenim odzivnikom) sta moderna in nadvse funkcionalna brezvrvična telefona. Gumijasta oblazinjenost varuje strani trdnih in ergonomično oblikovanih telefonov pred poškodbami. Ker nista občutljiva na prah ali pljuske vode, se lahko spopadata z večjo frekvenco dnevne uporabe in je zato popolnoma vseeno, če se telefon znajde v rokah otroka, ga poškropi voda za zalivanje trave na vrtu, je izpostavljen prahu ali drobcem lesa v delavnici.

Uporabniki bodo pod robustno zunanjostjo odkrili vso sodobno mobilno funkcionalnost. Mnogo-opravilnost postane s preprosto vgrajeno prostoročno govorno funkcijo z možnostjo nastavitve glasnosti enostavna. Prostoročno funkcijo lahko uporabljajo tudi kot “babyphone” funkcijo ali za spremljanje dogajanja v prostoru.

Vse telefonske funkcije se lahko upravljajo prek uporabe intuitivnega menija z ikonami. Osvetljeni 6-vrstični barvni zaslon (128 x 128 točk, 4.096 barv) zagotavlja uporabnikom konstanten pregled, tudi če pišejo ali berejo SMS sporočila do 640 znakov. V telefonskem imeniku obeh telefonov je prostora za vnosom v imeniku, uporabnik takoj ve, katera oseba ga kliče, tudi če ne dvigne telefona. Poleg standardnih melodij je na voljo še pet polifoničnih melodij zvonjenja.

Digitalni telefonski odzivnik, ki je vgrajen v brezvrvični telefon Gigaset E455, ima za glasovna sporočila 35 minut snemalnega časa. Uporablja se enostavno prek telefona ali pa se do njega dostopa oddaljeno z glasovnimi ukazi. Če uporabnika ni doma, pa vseeno želibiti seznanjen z novim sporočilom, si lahko nastavi pošiljanje obvestil preko SMS-a.na svoj mobilni telefon.

Gigaseta E450 in E455 bosta na voljo od jeseni 2005 v barvi “Midnight Blue”, prav tako so na voljo dodatne prenosne enote E45.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.