PC-kartica GC99 za omrežja 3G in tehnologijo WLAN
Sony Ericsson
četrtek, 16. junij 2005
Na voljo je najhitrejši dostop do spleta in e-pošte na več mestih po svetu kot kdajkoli doslej, pravijo pri Sony Ericssonu. Danes predstavljena Sony Ericsson PC-kartica GC99 združuje WLAN s tehnologijo 3G/UMTS in delovanjem v štirih frekvenčnih pasovih. Omogoča raznolikost mrežnih izborov v eni sami tanki PC-kartici, s čimer vsem, ki so v nenehnem gibanju, zagotavlja dostop z največjo hitrostjo prenosa podatkov in največjo možno pokritostjo. »Sony Ericsson je že dolgo vodilni na trgu na področju PC-kartic EDGE in je eno od prvih podjetij, ki predstavlja združeno kartico za mreže UMTS, EDGE in WLAN,« je komentiral Anders Franzén, podpredsednik podjetja in direktor Sony Ericssonovih komunikacij M2M. »Danes je v svetu več kot milijarda uporabnikov GSM in pričakujemo lahko, da bo do konca leta v komercialni uporabi več kot 115 mrež UMTS. Verjamemo, da bosta priročnost kartice GC99 in hitrost teh mrež poslovnim uporabnikom omogočili popolno fleksibilnost in najhitrejšo možno povezavo v katerikoli situaciji in kjerkoli.«

PC-kartica GC99 ponuja možnosti povezovanja na mreže UMTS s hitrostjo do 384 kb/s in deluje povsod, kjer je mogoče uporabljati mobilni telefon. Alternativno se lahko prednosti prenosa podatkov od 54 Mb/s mreže WLAN v pisarnah ali na javnih mestih uporabljajo za brskanje po internetu s polno hitrostjo in prevzemanje velikih priponk, kot so predstavitve PowerPoint, slike in video posnetki.

Gladka in kompaktna oblika (z dodano majhno anteno) GC99 je primer značilne oblike Sony Ericssonovih PC-kartic. Zunanjo anteno je mogoče izbrati kot dodatek za mesta, kjer je mrežni signal GSM slab.

Kot vse Sony Ericssonove mrežne kartice je kartico GC99 mogoče enostavno namestiti, deluje tudi z operativnima sistemoma Windows in Mac in je združljiva z velikim številom standardnih poslovnih aplikacij, vključujoč: MS Exchange, MS Outlook, Lotus Notes, Netscape, CRM, SAP, Siebel in Messenger. Varnost podatkov je zajamčena. UMTS/EDGE/GPRS z enkripcijsko tehnologijo in SIM-kartico se verificira z mrežo in prepreči nepooblaščen pristop. GC99 je združljiva z vsemi vodilnimi virtualnimi zasebnimi omrežji (VPN) in omogoča varen prehod skozi korporacijski požarni zid.

Kartica GC99 bo dostopna v četrtem trimesečju 2005 (beri: konec leta?) v Azijsko-pacifiški regiji, na Kitajskem, v Evropi, na Srednjem vzhodu in v Afriki.

GC99 – specifikacije izdelka:

Splošni podatki

PC-kartica, 32-bit Cardbus, tip II

Mere: 85,6 mm dolžina x 54,0 mm širina x 10,5 mm višina

Velikost antene: 15,4 mm dolžina x 55,0 mm širina x 10,5  mm višina (GSM, UMTS & WLAN)

Teža 42 g

Podpora OS: Windows 2000® (SP4), XP (Pro, Home, Tablet), Mac OS X

Podpora

UMTS: 384 kb/s

EDGE: 247,4 kb/s (DL)/ 123,7 kb/s (UL)

GPRS: (CS4) 85,6 kb/s (DL) / 42,8 kb/s (UL)

GPRS: (CS2) 53,6 kb/s/26,8 kb/s (DL/UL)

CSD: 9,6 kb/s (DL/UL)

WLAN: 54Mbps

Frekvence

UMTS 2100 MHz

EDGE/GPRS/CSD 850/900/1800/1900 MHz

WLAN 2400 MHz

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.