Java Masters 2005 – glasuj in zmagaj!
Siemens
četrtek, 16. junij 2005
Z veliko hitrostjo se približuje končna odločitev mednarodnega tekmovanja za razvoj novih mobilnih aplikacij v prgramskem jeziku Java, ki sta ga organizirala podjetji Siemens in Sun Microsystems. Med 15. junijem in 15. julijem bodo lahko obiskovalci spletne strani www.javamasters.org izbirali najboljše aplikacije in glasovali za tekmovalce, ki si po njihovem zaslužijo zmago. Žirija, ki so jo sestavljali strokovnjaki programiranja v programskem jeziku Java podjetij Siemens in Sun, je naredila predizbor 10 najboljših aplikacij v dveh kategorijah – “študentski” in “profesionalni”. Vseh deset je objavljenih na omenjeni spletni strani natečaja Java Masters, obiskovalci pa bodo z glasovanjem odločili, kdo bo zmagovalec. Vsi, ki bodo glasovali, bodo tudi sami prejeli številne atraktivne nagrade, kot je na primer Siemensov CX70 multimedijski mobilni telefon.

Bodoči razvijalci

“Radi bi gradili dobre odnose s študenti in razvijalci aplikacij – nenazadnje, to so naši bodoči poslovni partnerji,” je poudarila Annika Fähse, direktorica marketinga v razvojnem programu in organizatorka natečaja Java Masters 2005 v podjetju Siemens Communications. “V podjetju Sun Microsystems je največja prioriteta intenziven nadzor in tesno sodelovanje z razvijalci,” je povedal Horst Thieme, direktor oddelka Business Development Telco pri podjetju Sun Microsystems. Več kot štiri milijone razvijalcev aplikacij v programskem jeziku Java po vsem svetu je namreč organiziranih v mrežo “Sun Microsystems iForce Community developers’ network”, na katero lahko dostopate prek spletne strani http://java.sun.com.

Nagrado bodo podelili v dveh kategorijah: študentski “Student Java Masters” in profesionalni “Professional Java Masters” in Annika Fähse je zelo zadovoljna z letošnjim odzivom: “Prejeli smo številne zanimive in izredno inovativne predloge, predvsem v profesionalni kategoriji, ki smo jo letos ponudili prvič.”

Letos je največ prijav prispelo iz Brazilije, Nemčije, Indije, Poljske, Rusije, Turčije in Združenih držav Amerike.

Nagrade bodo prvouvrščenim podelili v sklopu konference “Games Convention Developer Conference”, ki bo potekala 16. avgusta v Leipzigu v Nemčiji. Prvouvrščeni bodo prejeli Siemensove mobilne telefone in povrnitev stroškov potovanja na podelitev nagrad, nagrada pa vključuje tudi obisk konference v Leipzigu ter nekaj nepozabnih dni v tem zgodovinskem mestu. Drugo in tretjeuvrščene čakajo atraktivne tehnološke nagrade podjetij Siemens Communications in Sun Microsystems.

Obiskovalci spletne strani www.javamasters.org lahko glasujejo za 10 finalnih aplikacij v programskem jeziku Java v kategorijah “Student” in “Professional”.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.