Voljatel letos prvič z dobičkom?
Voljatel
petek, 09. julij 2004
Na sredini skupščini družbe Voljatel telekomunikacije d. d., so delničarji potrdili lanskoletno poročilo in poslovni načrt za letošnje leto, podelili razrešnico nadzornemu svetu in upravi ter potrdili dokapitalizacijo podjetja, ki so jo opravili že lani. Za letos načrtujejo dvakratno povečanje prometa in s tem napovedujejo svoje nadaljnje širjenje.

Kot je povedal Tomo Pust, finančni direktor pri Voljatelu, so pretekli finančni rezultati izpolnili pričakovanja in načrte. »Pozitivni trend zadnjih treh let nadaljujemo, saj smo uspešno zmanjšali izgubo (iz 400 na 50 milijonov) in s tem izpolnili pričakovanja delničarjev. Letos načrtujemo dvakrat večji promet kot lani, s tem da stroški ne rastejo sorazmerno s prihodki in tako lahko že letos pričakujemo dobiček napoveduje Tomo Pust in dodaja, da je na področju telekomunikacij poslovanje vezano na velike investicije ter fiksne stroške in s tem na ekonomijo obsega. V zadnjem obdobju močno povečali bazo naročnikov, kar je lani pripeljalo do bistvene spremembe v poslovanju. Kot je poudaril Pust, je družba Voljatel na dobri četrtini začrtane poslovne poti in bo v naslednjih letih svoj obseg širila s podobnimi pozitivnimi trendi kot doslej.

Na skupščini so potrdili tudi sklep, da se osnovni kapital družbe z 906 poveča za 200 milijonov, tako da sedaj osnovni kapital družbe znaša 1,106 milijarde tolarjev. Kot je pojasnila Inka Nose, prokuristka v družbi Voljatel, so dokapitalizacijo opravili že lani s pretvorbo posojil delničarjev v lastniške deleže, včeraj pa so jo le še potrdili.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.