Novice
KPN je postal 100% lastnik KPN Belgium Orange
Kaj dogaja
petek, 15. december 2000
Nizozemski telekomunikacijski koncern KPN je od družbe France Telekom kupil še preostalih 50 odstotkov skupnega podjetja KPN Belgium Orange. Za omenjeni lastniški delež je moral odšteti 500 milijonov evrov. Od leta 1999 je bil KPN prek svojega hčerinskega podjetja KPN Mobile že petdesetodstotni lastnik družbe KPN Belgium Orange. Preostala polovica je bila v lasti Orangea, ki ga je avgusta od britanskega Vodafona odkupil France Telekom. Ker pa so imeli Francozi že večinski delež v belgijskem Mobistaru, so se morali pod pritiski Evropske komisije ločiti od svojega deleža v KPN Belgium Orange, ki je imel novembra letos približno 500.000 uporabnikov.
 
Preštevilčenje je uspešno zaključeno
Telekom Slovenije
četrtek, 14. december 2000
Pred slabim mesecem dni je bilo v Sloveniji uvedeno novo oštevilčenje v telekomunikacijskem prometu. Če se na kratko spomnimo, po novem so vse telefonske številke skupaj s področno kodo osemmestne, število področnih kod se je zmanjšalo na šest, spremenile so se tudi številke posebnih in specialnih služb ter vstopna številka v analogno mobilno omrežje NMT. Že nekaj dni po 20. novembru so v Telekomu Slovenije zabeležili več kot 90 odstotkov klicev v fiksnem omrežju in iz mobilnih omrežij v fiksnega in nekaj manjši odstotek v mednarodnem prometu po novem številčenju. V zadnjih dveh tednih se je odstotek klicev po novem še nekoliko dvignil, tako da danes že skoraj vsi uporabljajo nove številke. To potrjuje, da so v Telekomu Slovenije projekt preštevilčenja, ki ga je predpisal ustrezen pravilnik ministrstva za promet in zveze, dobro izpeljali, še posebej na tehničnem področju, za katerega je skrbela skupina Telekomovih strokovnjakov.
Več...
 
Paket HALO tudi s Siemensom A 36
Si.mobil
sreda, 13. december 2000
Predplačilni sistem HALO predstavlja svojega najnovejšega člana – paket HALO s telefonom Siemens A 36. Ta Siemensov mobilnik je primeren za tiste, ki dajejo prednost uporabniku prijaznim telefonom, saj je pregleden in zelo preprost za uporabo. Siemens A 36 deluje v frekvenčnih območjih 900 in 1800 MHz. Je majhen in lahek, zaradi modne, privlačne oblike pa se lepo prilega roki. Tudi slovensko zna. Lahko rečemo, da bodo uporabniki z novim paketom HALO dobili kakovosten GSM-telefon za nizko ceno – samo 15.900 tolarjev (skupaj z DDV). Vsi kupci bodo v paketu prejeli tudi darilo, torbico za telefon, poleg tega pa še za 6.000 tolarjev brezplačnih pogovorov, če bodo postali člani kluba HALO.
 
Podobnik o nakupu deleža v makedonskem Telekomu
V medijih
sreda, 13. december 2000
Slovenska vlada bi se morala na jutrišnji seji izreči o nakupu večinskega, 51-odstotnega deleža v makedonskem Telekomu, za katerega si prizadeva Telekom Slovenije, ter sprejeti usmeritev o modelu lastninjenja Telekoma. V nasprotnem primeru možnost za nakup v Makedoniji odpade, ker brez soglasja večinskega lastnika v petek, 15. decembra, ko se izteče rok za oddajo ponudb, svoje ponudbe ne bi mogli oddati, je v pogovoru za časnik Večer med drugim povedal predsednik uprave Telekoma Slovenije Marjan Podobnik
Več...
 
Slovenija: mobilina telefonija v ospredju
V medijih
ponedeljek, 11. december 2000
RIS v svojem prispevku poroča, da kljub temu, da večina indikatorjev, ki pričajo o razvitosti informacijske družbe, za Slovenijo ne kaže najbolje, pa vsekakor izstopajo trendi in statistike na področju mobilne telefonije.
Več...
 
Motorola je ustanovila svojo podružnico v Sloveniji
Motorola
petek, 08. december 2000
Motorola (NYSE:MOT), vodilni svetovni ponudnik integriranih komunikacij in specialnih rešitev s področja elektronske opreme, je ustanovila svojo podružnico v Ljubljani. Glavno področje delovanja podružnice je trženje novih rešitev na področju mobilnih telekomunikacij, tako za obstoječa omrežja kakor tudi za omrežja mobilne telefonije tretje generacije.
Več...
 
Še Jupiter okoli planeta Mobitel
V medijih
torek, 28. november 2000
Na slovenskem telekomunikacijskem prizorišču se je pojavil nov "igralec". Podjetje Jupiter Net naj bi spomladi postalo ponudnik storitev (service provider) GSM v Mobitelovem omrežju.... Dnevnik, 28.11.2000
 
<< Začni < Nazaj 271 272 Naprej > Konec >>

Rezultati 1891 - 1897 od 1898

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.