Kaj dogaja


17 milijonov zapisov osebnih podatkov na črnem trgu
Kaj dogaja
sobota, 04. oktober 2008
Družbi T-Mobile so kot kaže ukradli podatke o 17 milijonih naročnikov... tole kolo jo je še dobro odneslo.Deutsche Telekom je danes komentiral pisanje nemške revije Spiegel, ki je danes na svoji spletni strani objavila, da obstajajo prometni podatki družbe T-Mobile iz leta 2005 in 2006, ki naj bi jih poskušali neznanci ilegalno prodati. Deutsche Telekom je v sporočilu za javnost zapisal, da jih skrbi usoda podatkov na pomnilniškem mediju, ki je v rokah neznancev in vsebuje 17 milijonov zapisov, ki vsebujejo osebne podatke kot so telefonske številke, imena in priimke, naslove... V kraji podatkov do katere je prišlo spomladi leta 2006 naj ne bi bili odtujeni podatki o bančnih računih, kreditnih karticah in klicanih številkah zatrjujejo v Deutsche Telekomu in dodajajo, da ni dokazov o nepooblaščeni uporabi teh podatkov...
Več...
 
Komisija začela javno razpravo o vodilni vlogi Evrope pri prehodu na splet 3.0
Kaj dogaja
petek, 03. oktober 2008
Razširjenost širokopasovnega dostopa do interneta v EU
Razširjenost širokopasovnega dostopa do interneta v EU

Evropa bi lahko prevzela vodilno vlogo na področju interneta prihodnje generacije.

Evropska komisija je določila glavne korake, ki jih mora Evropa opraviti kot odgovor na naslednji val informacijske revolucije, ki se bo v prihodnjih letih okrepila zaradi trendov, kot so socialno mreženje, odločilen prehod na spletne poslovne storitve, nomadske storitve na podlagi GPS in mobilne televizije ter povečanje števila pametnih oznak.

Več...
 
Širokopasovni internet za vse Evropejce: Komisija začenja razpravo o prihodnosti univerzalne storitv
Kaj dogaja
četrtek, 02. oktober 2008
V obdobju 2003–2007 se je širokopasovna uporaba interneta v EU potrojila na 36 % gospodinjstev. Vendar 7 % prebivalstva v EU še vedno nima internetne povezave (30 % na podeželju). V EU obstajajo velike razlike: medtem ko je na Danskem, v Luksemburgu in Belgiji pokritje z internetom 100 %, več kot 60 % prebivalstva v Romuniji (75 % na podeželju) nima širokopasovnega dostopa. Celo v razvitih gospodarstvih, kot je italijansko in nemško, 18 % oz. 12 % podeželskega prebivalstva nima dostopa do interneta. Širokopasovni dostop je čedalje pomembnejši v vsakodnevnem življenju, zato bi morala biti orodja politike, kot so upravljanje radijskega spektra in mobilne satelitske storitve, povezana s široko razpravo o univerzalni storitvi v telekomunikacijah – varnostni mreži, ki zagotavlja minimalno raven storitev, kot sta priključitev na telefonsko omrežje in osnovni internetni dostop, in tako zadovoljuje osnovne potrebe, ki jih ne zadovoljuje trg.
Več...
 
APEK podpira priprave na IPv6?
Kaj dogaja
četrtek, 02. oktober 2008
Naslovnega prostora v internetnem protokolu različice 4, ki ga trenutno uporabljajo internetne storitve počasi a zanesljivo zmanjkuje. To so tiste številke v katere se preslikujejo imena domen in natančno določajo na katerem računalniku se "izvajajo" storitve pod določenim imenom. Ker je problem resen že nekaj časa se cel svet pospešeno pripravlja za prehod na internetni protokol različice 6 in te priprave je kot kaže delno podprl tudi APEK, piše na svoji strani iniciativa go6.si...
Več...
 
Od julija 2009 cenejša kratka sporočila v EU
Kaj dogaja
torek, 23. september 2008
Evropska komisija predlaga, da naj bi državljani EU na gostovanju v drugi državi za poslani SMS plačali le 11 centov. Obeta se nam tudi sekundni način obračunavanja klicev in opozorilo ob povečanem podatkovnem prometu.
Več...
 
Internet in televizija najvplivnejša medija letošnjih volitev
Kaj dogaja
sreda, 17. september 2008

iPROM je v sodelovanju z raziskovalno družbo Valicon med 10. in 14. septembrom izvedel spletno anketo na temo letošnjih parlamentarnih volitev. Raziskava je med drugim pokazala, da sta internet in televizija v primerjavi z letom 2004 najbolj povečala svoj vpliv na odločitev volivcev in volivk. Kar 45 odstotkov uporabnikov spleta je namreč odgovorilo, da internet veliko bolj vpliva na njihovo odločitev kot pred štirimi leti, za televizijo pa se je izreklo 40 odstotkov vprašanih.

Več...
 
Intel praznuje 40 let
Kaj dogaja
petek, 18. julij 2008

Podjetje Intel 18. julija praznuje 40 let obstoja. V tem času je bilo podjetje uvrščeno na seznam Fortune 500, postalo splošno razpoznavno s kampanjami Intel Inside, izumilo mikroprocesor in na en čip postavilo milijarde tranzistorjev.

Več...
 
S terminalom MC75 nad poslovno kritične operacije
Kaj dogaja
sreda, 18. junij 2008
Špica je predstavila najnovejši ročni terminal Motorola MC75, ki združuje funkcionalnost telefona, dlančnika, navigacijske naprave GPS in čitalca črtnih kod ter učinkovito zapolnjuje povpraševanje trga po robustnih in visokozmogljivih delovnih orodjih.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 9 - 16 od 504

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.