Kaj dogaja


Pričakovano presenetljiva okrogla miza
Kaj dogaja
torek, 07. november 2006
Prvi dan sedme mednarodne konference Telekomunikacije, ki danes in jutri poteka v Portorožu se je uradno zaključil z okroglo mizo na temo izzivi telekomunikacijske industrije. Debata je tekla predvsem v smeri učinkovitosti reguliranja po eni strani in liberalizacije trga po drugi. Pričakovan sklep bi lahko bil, da bi morala biti regulacija v trentni fazi liberalizacije učinkovitejša in bi morala tesno sodelovati z organi zadolženimi za varstvo konkurence, saj je naslednji korak (po zadostnem razvoju konkurence) postopno sproščanje omejitev, ki jih prevladujočim operaterjem zdaj nalagajo regulatorji. A do tja še nismo prišli...
Več...
 
Prihodnost elektronskih komunikacij in razvoj konkurence
Kaj dogaja
torek, 07. november 2006
Agencija za management d.o.o. organizira 30.novembra v Ljubljani konferenco "Prihodnost elektronskih komunikacij in razvoj konkurence".
Več...
 
Konferenca Telekomunikacije odprla vrata
Kaj dogaja
torek, 07. november 2006
V Portorožu se je pričela dvodnevna konferenca Telekomunikacije v organizaciji Mobineta. Med najbol obetavnimi dogodki letošnje konference je bila napovedovana okrogla miza, ki jo bo v popoldanskih urah moderiral Miran Kramberger in naj bi se je udeležili Dušan Mitič (Telekom Slovenije), Tomaž Simonič (Apek), Vladimir Makuc (Amis), Wilhelm Reichmann (Voljatel) in Michael Foley (Telecom International).
Več...
 
Skoraj 35.000 zahtevkov za vračilo vlaganj
Kaj dogaja
petek, 20. oktober 2006
Do 18. oktobra, ko se je iztekel (podaljšan) rok za oddajo zahtevkov za vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje je državno pravobranilstvo prejelo 2.480 novih zahtevkov, in dodatnih 40 spisov na račun razdružitve že prej vloženih zahtevkov. Državno pravobranilstvo mora ponovno pregledati zavrnjene vloge in jih obravnavati v skladu s spremenjenimi odločbami zakona in tudi preračunati višino vračil v že sklenjenih poravnavah. Skupno število zahtevkov je zdaj doseglo 34.864.
Več...
 
Iprom sodeluje pri raziskovalnem projektu Spletni Monitor
Kaj dogaja
četrtek, 19. oktober 2006
Iprom je v sodelovanju z družbo CATI začel izvajati raziskavo, imenovano Spletni Monitor, ki je namenjena merjenju opaznosti oglaševalskih akcij na spletnih medijih. Projekt spletnim oglaševalcem ponuja možnost ovrednotenja oglaševalskih akcij s spletnimi oglasi, kombinacija podatkov, pridobljenih s Spletnim Monitorjem, in podatkov o vlaganju v oglaševanje pa nudita podporo pri načrtovanju nadaljnjih spletnih oglaševalskih aktivnosti. Izsledki prvih opravljenih raziskav so pokazali, da si je oglase na spletnih medijih zapomnilo do 15 odstotkov splošne slovenske populacije, stare od 12 do 65 let.
Več...
 
Poslovni izzivi sodobnih telekomunikacij
Kaj dogaja
sreda, 18. oktober 2006
Mednarodna konferenca Telekomunikacije, ki se bo 7. in 8. novembra odvijala v Grand hotelu Bernardin v Portorožu, bo že sedma, tradicionalna. Dogodek vsako leto privabi strokovnjake s področja telekomunikacij. Letos so svojo udeležbo na konferenci že potrdili mnogi priznani predavatelji, med drugimi tudi Tomi Ahonen, avtor štirih knjižnih uspešnic in predavatelj na univerzi Oxford.
Več...
 
Telekomunikacijska pravila EU: Slovenija rešila prenosljivost številk
Kaj dogaja
ponedeljek, 16. oktober 2006
V novem krogu postopkov proti morebitnim kršitvam telekomunikacijskih pravil EU je Evropska komisija odprla devet novih primerov za ugotavljanje kršitev proti državam članicam. Komisija je osmim državam članicam tudi poslala obrazložena mnenja in s tem začela drugo fazo postopkov za ugotavljanje kršitev. Večina primerov v novem krogu zadeva neopravljanje pregledov trga, s katerimi bi se ocenil konkurenčni položaj na nacionalnih trgih telekomunikacij, ali nedostopnost informacij o lokaciji kličočega za organe za pomoč v sili. Komisija je danes tudi zaključila devet primerov, saj se v zadevnih državah članicah zakonodaja EU zadovoljivo izvaja. Tako je zaključen tudi primer prenosljivosti številk v Sloveniji.
Več...
 
Nove grožnje za mobilne telefone
Kaj dogaja
sobota, 14. oktober 2006
Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure (HEX: FSC), ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Amis, je sporočilo, da so se v zadnjih tednih pojavili novi škodljivi programi, ki napadajo mobilne telefone.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 80 od 504

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.