Kaj dogaja


Mobilna telefonija v Evropi na pohodu
Kaj dogaja
ponedeljek, 08. januar 2001
Mobilni telefoni so postali v Evropi "obvezna oprema" in njihova penetracija je v zadnjem letu neverjetno poskočila. Kljub poročilom o potencialnih zdravstvenih nevarnostih prenosnih telefonov, relativnemu neuspehu WAP-a in negativni publiciteti zaradi licitacij za UMTS in napovedim zakasnitve tretje generacije mobilne telefonije se povpraševanje ne zmanjšuje. Londonska svetovalna družba Ovum napoveduje, da bo v Evropi do leta 2005 število uporabnikov poskočilo na 401 milijon v primerjavi z 242 milijoni uporabniki v začetku leta 2001.
Več...
 
Premier Drnovšek predlagal dr. Pavla Gantarja
Kaj dogaja
petek, 05. januar 2001
Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je na podlagi prvega odstavka 112. člena Ustave Republike Slovenije in prvega odstavka 8. člena zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Vladi Republike Slovenije danes državnemu zboru predlagal listo kandidatov za ministre. Med njimi:
  • za informacijsko družbo dr. Pavel Gantar
  • Več...
     
    Vlada zavrnila Teleimpulsovo zahtevo
    Kaj dogaja
    petek, 05. januar 2001
    Vlada je kot neutemeljeno zavrnila zahtevo družbe Teleimpuls iz Domžal za odložitev izvršbe odločbe o podelitvi koncesije za uporabo radiofrekvenčnega spektra na 1800 MHz za opravljanje storitev mobilne telefonije GSM družbi Simobil. Ker prvi odstavek 30. člena zakona o upravnem sporu določa, da tožba ne ovira izvršitve upravnega akta, zoper katerega je vložena, če zakon ne določa drugače, je vlada presodila, da odložitev izvršbe ni mogoča.
    Več...
     
    Podpisane pogodbe za GSM 1800
    Kaj dogaja
    sreda, 03. januar 2001
    Minister za promet in zveze Jakob Presečnik je danes popoldne v imenu Vlade Republike Slovenije s predstavniki družb Western Wireless International d.o.o., Mobitel d.d. in SI.MOBIL d.d. slovesno podpisal koncesijske pogodbe za uporabo radiofrekvenčnega spektra za storitve mobilne telefonije GSM, ki deluje v omrežju DCS 1800.
    Koncesijske pogodbe začnejo veljati z dnem podpisa in veljajo petnajst let. Pogodbe se lahko podaljšajo dvakrat po pet let.
    Več...
     
    Madžari (in z njimi Nemci) uspešni v Makedoniji
    Kaj dogaja
    ponedeljek, 25. december 2000
    Makedonska vlada se je po petih dneh pogajanj in analiz odločila, da bo 51-odstotni delež v makedonskem nacionalnem operaterju telekomunikacij Maktel prodala madžarskemu mobilnemu operaterju Matav. Za delež se je potegoval tudi grški mobilni operater OTE Telecom, zaradi boljše ponudbe za prihodnji razvoj makedonskega telekoma pa je bil izbran njegov madžarski tekmec. Pogodbo o prodaji naj bi podpisali že v soboto 23. decembra.
    Več...
     
    Državni sekretar za telekomunikacije se menja...
    Kaj dogaja
    petek, 22. december 2000
    Vlada je na svoji 4. seji 22. decembra imenovala 10 novih državnih sekretarjev in sprejela sedem ugotovitvenih sklepov o prenehanju funkcije državnega sekretarja v petih različnih ministrstvih. Vlada je tako na Ministrstvu za promet in zveze imenovala dva nova državna sekretarja in sicer Tomaža Kalina in Miroslava Pengala. Vlada je sprejela tudi ugotovitvene sklepe o prenehanju funkcije državnega sekretarja za Mira Rozmana na Ministrstvu za promet in zveze.
    Več...
     
    Uvedba postopka proti Telekomu in Siolu ter nekaterim kabelskim operaterjem
    Kaj dogaja
    petek, 22. december 2000
    Urad za varstvo konkurence je, kot je objavljeno v današnjem Uradnem listu, 12. decembra zaradi domnevnega kršenja zakonov o preprečevanju omejevanja konkurence ter o zakona o varstvu konkurence izdal sklep o uvedbi postopka proti družbam Telekom Slovenije, Siol, Telesat, Link, Eltrade, Tele-TV in Sistel. Kršitve naj bi se nanašale na domnevno omejevanje dostopa drugih ponudnikov internet storitev do omrežij navedenih kabelskih operaterjev. Obenem je urad uvedel tudi postopek presoje morebitne zlorabe prevladujočega položaja na trgu internetnih storitev proti družbama Telekom Slovenije in Siol.
    Več...
     
    eircom se strinja s ponudbo Vodafona za nakup Eircella
    Kaj dogaja
    četrtek, 21. december 2000
    Uprava irskega nacionalnega operaterja telekomunikacij eircom (NYSE: EIR) je danes objavila, da namerava največji svetovni operater mobilnih komunikacij Vodafone odkupiti poslovno enoto eircoma, ki se ukvarja z mobilno telefonijo - Eircell. Skupna vrednost posla s podjetjem Eircell je 4,5 milijarde eurov (glede na vrednost delnice Vodafona dne 20.12.2000 - 2,45 angleškega funta), Vodafone pa bo prevzel tudi 250 milijonov eurov dolgov podjetja Eircell.
    Več...
     
    << Začni < Nazaj 61 62 63 Naprej > Konec >>

    Rezultati 489 - 496 od 504

    Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.