Kaj dogaja


Si.mobil opozarja - Mobitelovi aneksi bodo zastarali
Kaj dogaja
sreda, 25. april 2007
Kot sporoča v sporočilu za javnost družba Si.mobil, bo družba Mobitel tistim obstoječim naročnikom, ki so ob nakupu subvencioniranega mobilnega telefonskega aparata GSM sklenili naročniško razmerje pred 1. 5. 2005 oziroma so do tega datuma podaljšali njegovo veljavnost in jim pogodbena vezava izteče po 1. 5. 2007, skrajšal dobo vezave naročniškega razmerja zaradi nakupa subvencioniranega mobilnega telefonskega aparata GSM tako, da bodo od vključno 1. 5. 2007 dalje, ne glede na pogodbeno obveznost, naročniško razmerje lahko enostransko odpovedali brez dodatnih stroškov v skladu s točko 12. Splošnih pogojev uporabe storitev digitalnega mobilnega javnega telekomunikacijskega omrežja Mobitel z dne 1. 10. 2003.
Več...
 
Microsoft odprl center za inovacije v Mariboru
Kaj dogaja
četrtek, 19. april 2007
Microsoft je v Mariboru skupaj s partnerji odprl center za inovacije Microsoft Innovation Center. Center je namenjen vzpodbujanju inovativnosti in tehnološkega razvoja preko zagotavljanja znanja, povezav in infrastrukture, potrebne za rast živahnega ekosistema slovenske industrije informacijskih tehnologij. Microsoft s tem korakom poglablja svojo zavezo slovenskemu trgu na področju uresničevanja najboljših potencialov. Center je plod skupnih prizadevanj in naložb Microsofta, Univerze v Mariboru, Tovarne Podjemov in podjetja FMC.
Več...
 
Maja bo Bled tehnološko obarvan
Kaj dogaja
četrtek, 19. april 2007
V začetku maja se bo na Bledu srečalo približno 120 predstavnikov proizvajalcev naprav, ponudnikov internetnih storitev in televizijskih hiš se bo dogovarjalo o tehničnih standardih, ki naj bi veljali na področju IP televizije. Dogodek gosti Sintesio, mednarodni testni laboratorij za interoperabilnost omrežij naslednje generacije, ki so ga v sodelovanju z ETSI (Evropski inštitut za telekomunikacijske standarde) ustanovila slovenska podjetja, Slovenski inštitut za standardizacijo in ljubljanska univerza.
Več...
 
Nokia Siemens Networks končno skupaj
Kaj dogaja
ponedeljek, 02. april 2007
Iz Nokie so danes sporočili, da je 1. aprila začela delovati družba Nokia Siemens Networks. Novo podjetje, ki je v lasti Nokie in Siemensa, zaseda tri najvišja mesta v industriji (podatek temelji na oceni 17,1 milijard € prihodkov v letu 2006) in ima vse možnosti, da izkoristi priložnosti za rast tako na trgu brezžičnih kot na trgu fiksnih komunikacij, so prepričani v novi druščini.
Več...
 
EU o širokopasovnem internetu v Sloveniji
Kaj dogaja
petek, 30. marec 2007
Slovenija ima med novimi članicami Evropske skupnosti drugo najvišjo stopnjo penetracije širokopasovnega dostopa do interneta (12.6%). Konkurenčnost je odvisna od dejavnosti APEK-a. Oktobra 2006 je bilo 252.928 širokopasovnih priključkov...
Več...
 
EU o fiksni telefoniji v Sloveniji
Kaj dogaja
četrtek, 29. marec 2007

Slovenski trg fiksne telefonije ob eni najvišjih penetracij med novimi državami članicami (50%) je doživel rahel negativen trend v skupnem obsegu prometa. Telekom Slovenije (poročilo ga sicer ne omenja poimensko) je ohranil prevladujoč položaj v lokalnem dostopu, nacionalnem dostopu in v klicih iz fiksnega v mobilna omrežja s tržnimi deleži blizu 100 odstotkov...

Več...
 
12. poročilo Evropske komisije o telekomunikacijskih trgih
Kaj dogaja
četrtek, 29. marec 2007
Evropski potrošniki še naprej izkoriščajo nižje cene in inovativne storitve, ki so posledica napredka pri izvajanju evropskih telekomunikacijskih pravil, ugotavlja v sporočilu za javnost Evropska komisija. Danes objavljeno 12. poročilo Evropske komisije o telekomunikacijskih trgih EU, navaja, da so potrebni večja konkurenca, enotnejša in hitrejša uporaba pravnih sredstev in bolj neodvisni regulativni organi, da bi lahko potrošniki in ponudniki v celoti izkoristili evropski notranji trg...
Več...
 
Zakaj se mudi z vračili vlaganj?
Kaj dogaja
torek, 27. marec 2007
Seveda gre za zdaj že legendarna vlaganja v izgradnjo telekomunikacijska omrežja, ki so jih v (pretežno) neurbanih predelih Slovenije posamezniki in skupnosti zagotovili, da so si omogočili telefonske povezave s svetom in Slovenijo. Potem, ko smo o tem imeli celo referendum, smo se odločili, da dobijo "presežke" poplačane ob privatizaciji Telekoma Slovenije... Se je zdaj pričelo muditi?!
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 48 od 504

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.